måndag 23 augusti 2010

Vackra blommor i landen

Känns snart att det börjar bli höst. Blommorna börjar sakteliga att vissna. Därför kände jag att jag ville fota alla blommor innan de vissnar. Så här kommer en bildvisning på hur blommorna ser ur här hemma. Kul att kika på sen när det börjar falla snöflingor ute.









Tyckte det var fint att en påfågelöga/fjärilen landade i de rosa phloxen. Blev extra sommarkänsla med den! så fint när det kommer in något levande i fotona.

Nu ska jag göra lite nytta. Sedan blir det hemmagjord tacopizza ikväll :) Hej så länge!

Lp-skiva, Fruktskål??

Hejhej!
Satt här om dagen och bläddrade i min mammas gamla handarbetstidningar från 80-90 talet. I ett reportage fanns en bild med två annorlunda skålar. På sidan efter stod några rader om hur skålarna var tillverkade. Blev chockad när jag läste om vad skålarna var gjorda av. Lp skivor. Efter att ha rotat runt lite i några skåp hittade jag några gamla Lp skivor. Jag fick ju lov att testa om det skulle fungera. Man skulle hälla kokande vatten över Lp skivan i en balja/stor kastrull, det kokande vattnet skulle göra att skivan mjuknar så att den går att forma hur man vill. Funkade det? Jajjamen! Lite krångel och hett vatten stänk senare så var jag färdig med tre fruktskålar.

Detta var riktigt kul, ett pyssel som fort ger färdiga resultat. Tänk vad fiffigt om man ska ha kalas och behöver en massa skålar. Fynda billiga Lp skivor och gör hemmagjorda skålar superduperenkelt!



Lp-Skålarna kändes väldigt hållbara. Det gör nog inget om de skulle åka i golvet eftersom de är gjorda av hårdplast. Roligt att ge bort  i present också. Det ska nog jag göra fast ska behålla en som jag kan ha på mitt vardagsrumsbord!

Vill man ha lite mindre skålar kan man göra utav Ep-skivor. Jag gjorde även en sådan, men den är inte färdig än, eftersom jag ska fylla den med färgad sand och göra en ljusdekoration i den.

Beskrivning:
I baljan med kokande vatten kan man med hjälp av skedar eller andra redskap böja in kanterna på skivan, hur många "böjar" man vill ha kan man bestämma själv.

Det knepiga är att få upp skivan ur vattnet utan att formen man vill ha försvinner. Därför vore det bra om man hade tio armar. Eller en hjälpande hand, så att en kan hålla formen som man vill ha den medan den andra tar upp den ur vattnet.

Direkt den kommer upp i luften stelnar skivan och går ej att forma. Doppar man sedan ner den i det heta vattnet igen går den att forma om. Därför är det ett väldigt snällt material att jobba med, blir det tokigt är det bara att doppa ner den igen och böja om.

/Dalkullan

Loppisfynd blev trippeltårtfat!

Hej!
Nämnde förut att jag var på jakt efter olika glasfat som skulle bli ett trippeltårtfat. Har nu hittat alla mina tre fat och har inhandlat glaslim. Limmet härdade bättre i solljus, därför var det en passande dag för det idag!



Mellan faten hade jag snappsglas. Också inhandlade på loppis. Priset för hela trevåningskalaset blev 50 kr. Dessutom är det mycket roligare att ha ett udda personligt tårtfat. Eftersom alla faten är ju unika och från helt olika ställen.

Faten limmade jag bara ihop med snappsglasen och på bara någon minut i solen så torkade limmet. Kommer bli superbra att ha lite karameller i översta skål/fatet och kakor i det mellersta och bullar längst ner. Nu vill jag bjuda på fika!

Snart kommer ett inlägg om hur man enkelt kan göra en fruktskål!

tisdag 17 augusti 2010

Förvaring&Inredning

Hejhej!
Jag har varit på jakt efter mitt fat till mitt trevåningstårtfat, det har tagit några dagar och några loppisar. Men idag hittade jag ett fat, eller två till och med. Så nu ska jag prova mig fram och se vilka som passar bäst ihop, sen blir det att limma. Ska bli kul :)

Igår fixade jag en massa i min lägenhet, blev mycket fokus på förvaring och inredning. Jag satte även upp några nya tavlor. Här om dagen gjorde jag klart mina dalahäst tavlor. Så här kommer en liten bildvisning på dom!

Jag gjorde även en makeover på min gräsliga garderob. Tänk vad lite färg och klistertapet kan göra. Tyvärr har jag ingen före bild. Hade varit kul att se före och efter bild för det är en väldigt stor skillnad.




Inne vid mitt köksbord la jag en tändsticksask jag gjort om. Superenkelt och mycket snyggare än de fula gulblåa askarna. Limma bara fast snygga papper på asken!


Salt och pepparkvarn från Åhléns och Servettställ från Village.

Hittade även en fin hemvirkad kofta på en loppis idag. Superfin helt oanvänd för 30 kr. Det tyckte jag var ett kap. Så nu ser jag lite mer fram emot att det blir vinter så jag får använda den!


Nu ska jag lösa lite korsord medan jag väntar på Mr:)


fredag 13 augusti 2010

Virkad Mumin med Hjärta

Mitt första inlägg här på bloggen. Igår surfade jag runt på olika pysselbloggar och hittade på http://crochetamigurumi.blogg.se/category/monster-3.html mönster på en mumin. Tyckte att det var ett kul mönster som jag fick lust att testa.

Vet ej om det går att se vad det står på bilden men på Mumins mage står det "Sweet Dreams". Hjärtat och texten är inte med i orginalbeskrivningen som jag hittade. Improviserade lite, jag lade även i ståltråd i hans armar så att de går att forma och flytta som man vill.

Detta är bara min andra amigurumi figur, jag börjar gilla det mer och mer. Har aldrig tänkt att det går att göra så mycket med ett garnnystan. Tidigare har jag bara virkat halsduk efter halsduk + massa vantar och liknande.







Detta är min första amigurumi figur. En pingvin. Virkade en korg och en keps som tillbehör på fri hand. Kepsen finns dock ej med på bilden.

Mitt nästa projekt blir nog att fixa ljusdekorationer på silverfat och göra ett trippeltårtfat av mina loppis fynd igår. Kommer mer om detta sen :)

Hejdå så länge!