torsdag 28 juli 2011

"plockade" Hallon


Hej i värmen!
Har "plockat" lite hallon i en skål. solmogna hallon lyser upp. Dock är inte dessa ätbara, men fina att titta på, ögonen blir mätta i alla fall :)



Får det lov att vara ett hallon?


Har fått tillbaks suget på att virka sjalar. Är det för tidigt att börja med det nu i värmen?

// Dalkullan

tisdag 26 juli 2011

Tekakor och Cupcakes!

Hej!
Igår kväll bakade jag tekakor. Hade hittat ett recept i Allers (tror jag att det var). Jag är ju en sån där som faktiskt tycker bäst om ljust bröd. Därför passade dessa tekakor mig perfekt!



Idag blev det istället något lite sötare...





Cupcakes överallt, t.o.m. på duken. Tyckte denna vaxduk passa perfekt när jag var i bakartagen! Skönt att kunna spilla hur mycket som helst utan att det är någon fara.

Det var första gången jag bakade cupcakes, aldrig vågat mig på detta. Men när klockan var nio i morse skyndade jag mig till Ica för att hitta "Cupcakes Material". Det tog längre tid än jag trodde att göra dem, garneringen tog längst tid. Men det var roligt att prova på något annat :) Recepten till dessa fanns i Muffins boken. Jag gjorde två basrecept bara, ett choklad och ett vanilj.

// Dalkullan

onsdag 13 juli 2011

Hjortron

Hej!
Här om dagen plockade jag och mor min hjortron. Därefter blev det sylt. Jag och killen min ska och hälsa på hans släkt. Tänkte att en hjortronsyltburk blev en bra gå bort present till dem! Virkade hjortron och virkat lock "pimpade" burken :)







Nu ska här sovas för imorgon ska vi åka till Stokholm kl 07.00. Sov gott!
/Dalkullan

söndag 3 juli 2011

kvällsgott och kvällspyssel!

Hej!
Tillslut kom solen fram idag, bättre sent än aldrig. Nu sitter jag och kvällspysslar/fixar samt äter lite gottis. Min mamma kom förbi med en virkad spetsgardin som min mormor hade gjort. Med lite band så platsade den fint i mitt köksfönster. Man kanske borde börja virka spetsar? Dukar, gardiner osv. Har inte provat på det området än. Jag är väldigt inrutad i godsaksvirkning samt halsdukar. Men jag har nog med tårtor och det är heller ingen halsdukssäsong nu. Därför borde jag kanske våga mig på dessa spetsar. De passar ju så bra här hemma nu :)

Lite persikor med krämig vanlijklass i mitt nya porslin som är fyndat på loppis! :)

Detta linne band (om det nu var linne) använde jag till denna spets.
Kommer nog fler bilder sen på hur den blev.

Nu ska jag gå ut med min kära hund och sedan hoppa i säng!
Mvh Dalkullan

Inspiration

Hej Igen!
Eftersom jag har mycket större kök i mitt nya ställe får jag ju plats med min kökssoffa som kommer från gammelmormor. Finns det nå skönare än att slänga omkull sig på kökssoffan och vila efter en mastig middag? Och är det kallt så är det bara att bre på sig mormorsrutefilten. Pricken över iet är ju även att ha en Allt i Hemmet eller Välkommen Hem i handen.


Kuddarna är sydda i grått linne samt med fårskinnsimitationstyg.

Gammalt New England porslin gjorde sig fint att ha ett ljus på

Dessa Dalahäst mattor är otroligt fina tycker jag.
Dessa kan du hitta
här.


Nu ska jag ut med  vovven i det blåsiga vädret! Ha en fin dag :)
Mvh Dalkullan

Blommor ska det vara!

God Morgon!

Idag hade jag hoppats på solsken, så visade i allafall väderleksrapporten. Men någon sol ser jag inte, inte ens lite blå himmel! Vart är finvädret? Jag som ville kunna sitta ute på min uteplats en dag som denna när jag är ledig och allt!

Istället för att njuta och titta på mina blommor utomhus får jag väl skaffa mig lite sommarkänsla genom att titta på dem inomhus istället. Här kommer en liten bildvisning på hur det ser ut hos mig just nu, mitt i allt flytt kaos!









Trotsade vädret ändå i morse, kunde inte låta bli. Men då behövdes allt dessa filtar!
Vädret ser dock fint ut på bilden, men kallt var det och sedan började det duggregna. Får hålla tummarna att resterande av dagen bjuder på bättre väder :)

Mvh Dalkullan

lördag 2 juli 2011

Färdigt!

Hejsan!!
Såhär blev grytlapparna, en i såkallade "popcorn" och en med mini mormorsrutor, Lite härliga milda pasteller passar ju bra till sommaren tänkte jag :)

Har flyttat in till ett nytt ställe. Känner att jag kommer trivas bra här! Större yta och mer rum att inreda och pyssla med :) Nu ska här fixas med blommor, sy, virka och sticka! Och mer blir det för till hösten ska jag läsa en slöjdkurs. Det kommer bli en rolig tid framöver, det känner jag :)


Ha en bra kväll!
Mvh Dalkullan