måndag 22 november 2010

En fyrfotad vän

Hej!
Har varit och kikat på valp och igår bestämde jag mig för att tinga den. En Bichon Havanais kommer om en vecka att finnas i mitt hem! Så denna blogg kommer nog snart innehålla: Virkat, tovat, pyssel och lite hund :) Ska bli otroligt roligt med en liten voffsing. Så idag har jag varit och inhandlat koppel, matskålar och lite annat smått och gott. Kan inte fatta att jag snart har en fyrfotad liten vän! Kommer såklart lägga upp bilder här när jag får hem den lilla godsaken. Får se om jag hinner med något virkat tills dess, men det tror jag. Mitt garn från garnbutiken i Selja hade kommit hem, så nu kan jag äntligen sticka klart min långväst! Kan ha som mål att göra klart den tills hundvalpen kommer, för då blir det många spring ut och in.

Hörs sen :) /Dalkullan

torsdag 18 november 2010

Mysigt med ljus

Hejsan!
I morse när jag kom upp var det rättså mörkt ute, jag tände några ljus vid frukostbordet. Otroligt vad mysigt det blev. Detta är en av de positiva sakerna med en mörkare årstid!


Idag har jag lyssnar på föreläsningar en gång till inför tentamen imorgon. Samt surfat runt på lite kul på internet. :) Nu ska jag lyssna klart på föreläsningarna, hej. /Dalkullan

måndag 15 november 2010

Mormorsrutor!

Hej!
Och nu så har jag börjat igen.. Satt och parade ihop olika garnnystan med varandra i min hörna med garner. Hittade en mild härllig blandning av garn som jag inte kunde låta bli att börja göra rutor av, hade ju tänkt mig en helvit.. Men nu tog min inspiration överhanden igen. Men vem har sagt att jag inte kan göra en till filt efter den här? Nog för att jag nog kommer behöva en paus efter den här filten, för man blir ju rättså trött på alla rutor tillslut. Men så småningom kommer det nog bli en vit filt också, lagomt till sommaren kanske??

I allafall såhär ser mina rutor ur hittils :)



Har blandat  akryl och ullgarner och virkar med virkkrok 4,
har gjort halvstolpar iställer för vanliga stolpar eftersom jag vill få rutorna täta.
Gick bra faktiskt,
Sedan är det även roligt att göra en ruta som inte blir den andra lik.

Nu ska jag och Mr. ta en promenad ute i det fina snölandskapet! //Dalkullan

Julmarknad/Bygdegårdensdag

Hejhej!
Det blev en lyckad dag igår, jag har aldrig varit med på något sådant här tidigare. Men det var riktigt roligt att komma dit på morgonen och plocka upp alla mina saker på bordet och pynta med granris och ljuslyktor. Många av mina skapelser hittade nya hem igår. Alla mina tårtor utom en fick nya hem, jättekul :) Nu kan jag ju göra flera. Har två på beställning nu som jag ska göra, det ska bli roligt att göra till någon annan!



Pyntat med granris och lyktor

Såhär såg en del ut på mitt bord :)

Som sagt så var det en otroligt rolig dag. Verkligen Jättekul, detta vill jag gärna göra om till nästa år!
/Dalkullan

lördag 13 november 2010

En till virkad matta

Hejhej!
Idag har varit en fixar dag, imorgon är ju bygdegårdensdag. Därför har det varit förberedelser inför det. Virkade en till matta i eftermiddag så att det blir lite större utbud på mattor :) Blev riktigt nöjd med den! Blev en pastellig igen.

Vit/rosa matta
En söt liten korg som passar bra till att förvara kreationer i :)

Nu Ska jag börja på min andra mormorrutor filt! Samt äta lördagsmiddag och se en film. Ha en bra lördagskväll! :) /  Dalkullan

fredag 12 november 2010

Virkade mattor

Hejhej!
Nu på eftermiddagen fick jag sådan inspiration till att göra en virkad badrumsmatta. Så jag kunde bara inte låta bli, gick upp och letade fram några mattrase-nystan. Tänkte göra en i lantlig romantisk stil. Fick även en idé om att virka in ett hjärta i mattan. Det funkade :)

Såhär blev resultatet :) Virkade tre luftmaskor och hoppade
över en maska och gjorde en fast maska som uddkant.

Katten Lisa ville provsitta på den nya mattan när jag tog kort.

En annan virkad matta :)

Lisa ville provsitta även den! "mmmm vad mjuk och skön den är, mjau"

Nu blir  det matdags, mumsig tacogratäng. Ikväll blir det snöstjärnevirkning istället. Nu har jag fått utlopp för min inspiration och fantasi i allafall. /Dalkullan

Girlanger

Hejhej!
Snöar ute för fullt, älskar snö. Blir ännu mysigare att sitta inne och pyssla då. I senaste numret av tidningen Drömhem och Trädgård fanns beskrivning på pynt till granen. Så blev sugen på att testa virka girlanger och snöstjärnor. Allt i vitt och silver! Girlangen är nästan klar nu, sen blir det att virka stjärnor, men först måste jag göra lite nytta i studieväg! Men fick bara lov att virka lite innan jag drog igång. Måste även erkänna att på min spotify rullar julmusik nu. Redan? tänker ni säkert, men det var bara så passande nu till julpyntsvirkningen. Så man kom lite i julstämmning :)

Liten kik på  girlangen. Ska ta bättre bilder när den är helt klar
tillsammans med snöstjärnorna

Min misse gillar att vara i centrum när man ska göra något :)

Julmusik!

Nej nu måste jag ta tag i det knepiga plugget. Ska lyssna på föreläsningar om smärtfysiologi bl.a. nu. Lite senare idag kan jag kanske få belöna mig med att göra lite stjärnor! Hej så länge. /Dalkullan

onsdag 10 november 2010

Julpyssel

Hejsan där ute i snövädret!

Härligt med snö, det blir mycket ljusare ute och det är riktigt mysigt med snö dessutom. Så idag blev det lite julpyssel, har fixat till några tändsticksaskar. Enkelt pyssel men som gör askarna så mycket roligare. Gjorde fem olika varianter men har tänkt att göra fler, det tog slut på tändsticksaskar bara.








Visst ser dom finare ut än dom gör innan?

Nu ska jag plugga lite om energimetabolismen och sedan belöna mig med att kika i olika julmagasin. Tror aldrig jag känt mig så hoppfull och lycklig över att julen kommer! Hur kommer det sig?

//Dalkullan

måndag 8 november 2010

Sugen på en till!

Hejhej!
Nu börjar det krypa i fingrarna igen. Jag vill virka en till mormorsrutefilt. Nu en i helvitt och grått. Men har fullt upp på pysselfronten till bygdegårdensdag. Har lite kakor och lussebullar kvar att virka. Men efter helgen ska jag nog börja med mormorsrutor som ett parallelt projekt samtidigt som det kommer att bli julpyssel och virkade/stickade halsdukar. Längtar oerhört till att göra en till filt, men det kommer jag nog inte göra efter 30 rutor. Därför är det roligt med att ha projekt vid sidan av, då kan man byta när man börjar tröttna på det ena.

Jag vill göra en sådan filt som den nedan som jag gjorde förut, fast med en annan spetskant och andra färger!


Nu ska jag kika på en serie jag och Mr fastnat i :)  / Dalkullan

måndag 1 november 2010

Kalorifria tårtor!

Hej igen!
Idag har jag bakat tårtor. Jag börjar bli bra på det där med prinsesstårtor, har börjat använda fantasin, skippa beskrivningar och prova mig fram lite. Så här nedan kommer lite olika exempel på hur man kan göra en prinsesstårta.

Saltlakritstårta, en ny god variant.


"Vit marsipantårta med en touch av choklad"
Hur gott låter inte det minsann :) Nu blev jag sugen!

Tårtan ovanifrån

Här är en annan variant, violmarsipan med pärlsocker och marsipan ros. Mums!


Otroligt vilken glädje det är skapa något med händerna. Sista finslipet som är det roligaste, bestämma designen och färgerna på pärlor, band m.m. :) Hoppas detta gav lite inspiration till hur en prinsesstårta kan se ut utan den gröna marsipanen!
/Dalkullan

Pepparkaksbakning!

Hejsan!
Helgen har bestått av massor med pepparkaksbak. började med att göra degen på torsdag kväll. sedan bakades degen ut på fredagen, mallar för alla små pepparkakshus togs ut och av resterande degen blev det hjärtan. Det var en dubbel sats pepparkaksdeg så degen räckte till 22 mini pepparkakshus och ca 15 stora hjärtan och massa små hjärtan. Lördagen bestod utav garnering med kristyr och godis m.m. på alla hus och hjärtan. Detta var det roligaste jag gjort på länge! Var riktigt mysigt att sitta där med familjen och göra iordning och dekorera hus. Man fick många roliga ideér. Så det blev flera utflykter till ica för att handla mer godis som kunde hjälpa till i fantasin.

Här kommer några av husen som tillverkades :)

Mini-Marshmallows hus

Nonstop hus och ett hjärtehus



Några av kistyrhjärtorna

Mr. gjorde ett lakrits hus. Visst blev det riktigt snyggt?!

Snart kommer ett inlägg om lite kalorifria bakelser :)
/Dalkullan